tennessee - memphis

Door: co

Blijf op de hoogte en volg co

25 April 2008 | Verenigde Staten, Memphis

na een lange tocht opnieuw door meest agrarische gebieden, waarbij ook die in arkansas hoorde nu toch meer zuidelijk aangeland. memphis swingt de pan uit! en wel met o.a. de blues van bb king (!). we aten in de club waarvan hij nog steeds mede-eigenaar is. een vrolijke band speelde tal van covers. en ook elvis schalde door bealstreet. en hoewel ogenschijnlijk in prima sfeer, drong de vergelijking met een opgewarmde maaltijd zich op ;-( de naam van de stad deed meer vermoeden. het is een betrekkelijk kleine stad waar niet bar veel gebeurt. de katoenindustrie is vertrokken en daarmee de 'prosperity' zoals ze dat hier zeggen. evenwel een mooie dag. ik ben met isis in graceland geweest. je gelooft het niet en toch is het zo. van de dode sterren zet dit bedrijf - want dat is het - van de erven presley het meest om. zo'n slordige 20 miljoen dollar per jaar.
dat landgoed is helemaal zo groot niet en de smaak van e.a. presley is ook niet om over naar huis te schrijven, dus dat doe ik dan ook maar niet.
later vandaag meer naar het zuiden gereden. we logeren in at hopson farm, in huisjes (bins) van voormalige katoenplukkers op een ja ja voormalige katoenplantage. er is vanavond een groot feest - heerlijk weer ... ach, wat wil een mens nog meer.
morgen naar new orleans, naar het jaarlijkse jazz festival.
tot later maar weer!
nog een keer over loslaten: als gezegd, dat doe ik dus geleidelijk beste frans (!), stap voor stap en half mei begint dat pas echt. maar ik verzeker jullie: ik ben een week weg en de herinnering aan nederland vervaagt al aardig ;-)
later

• 25 April 2008 - 10:28

Robin:

wat maak je nou? bovenop chicago/standje 69 gaan zitten smakken en dan vinden dat wij het enorm getroffen hebben met de v&d in Leiden....wat maak je me nou van der Hoek !!??
    The view touched your brains.....?
    En gelukkig; daar komt de muziek. Moet je melden dat ik een tikkie jaloezie moet onderdrukken als ik dat lees over de B.B.King club. Lijkt me ontiegelijk gaaf. Nou ja, stuur maar weer n foto door zou ik zeggen.
    Dat van dat sporten moet je vasthouden man; zit je savonds een stuk lekkerder in zo'n club.
    New Orleans komt al aardig in zicht. Ben benieuwd. Bij een percentage strooien hoeden van meer dan 50 mag ik toch wel aannemen dat een goede fles wijn op tafel wacht voor mij na terugkomst ? of durf je die weddenschap niet aan ? Bij een lager percentage heb je zo al genoeg geluk gehad zou ik zeggen he ?
    Oke flinkerd; veel plezier nog en swing them out......

• 25 April 2008 - 17:18

Ton:

wel de moeite nemen om uitroeptekens te typen (zelfs tussen aanhalingstekens) maar het verdommen om hoofdletters te gebruiken ik begrijp daar niks van en vind het ook helemaal niks het leest gewoon kut co ja je zult wel zeuren nu dat het om de inhoud gaat en dat is waar natuurlijk maar doe daar dan voortaan nog beter je best op beste vriend dan blijven wij je berichten lezen en erop reageren loslatenwejenamelijknooit

• 25 April 2008 - 20:56

Frans:

HACO, ik vind jou wel echt de man van de dubbele boodschappen. Willen loslaten maar ondertussen twee maal daags de belevenissen op je site updaten en discussies voeren met de achterblijvers.
    Daar doe ik niet aan mee ;-)))
    Greetz

• 26 April 2008 - 09:07

Johnny:

Co, ik heb het je, met mijn eeuwig aanwezige en nooit aflatende optimisme en geloof in mezelf, tijdens een kopje koffie wel eens eerder gezegd: "als je vooroordelen hebt leg je jezelf niets anders dan beperkingen op". Laat je gewoon in de hoogste versnelling(sbak) onderdompelen in de geschiedenis van the American dream. Trek gewoon met Isis je eigen plan. Doe wat je wilt doen. Eet dat en daar waar je wilt eten. Laat dat wat je kan en wil laten. Loslaten is een proces. Dat lijkt mij nu in the USA niet gemakkelijk. Dat komt wel als je er in Azië alleen voor staat. Zo veel meningen. Zo veel raad. Ik zei het je al eerder "veel raad maakt radeloos".

• 26 April 2008 - 18:51

Ton:

loslaten is een proces, als je vooroordelen hebt, leg je dan beperkingen op, veel raad maakt radeloos ... nou Co, je hebt fijne raadgevers ... ik ken Johnny niet maar hij begrijpt geloof ik precies waar het over gaat, is het niet ... pffff, het zal wel, maar lust deze man ook gewoon een goed glaasje jenever? Loslaten, proces, vooroordelen, ik krijg er haast de pestkankerpleuritis van ...

• 27 April 2008 - 09:46

Johnny:

1. Loslaten is een proces; inderdaad.
    2. Als je vooroordelen hebt, leg je jezelf beperkingen op; inderdaad, en niet 'leg je beperkingen op'. Taalvirtuoos!
    3. Veel raad maakt radeloos; inderdaad.
    4. Fijne raadgevers? Ik geef geen raad. Het enige waaraan ik Co herinner is dat ie vrij is om te doen en te laten wat hij wil, en wat hij kan doen en laten. Gewoon jezelf zijn! Kunt u dat? Of bent u gevangen in een frustrerend web van hevig verlangen?
    5. Ik ken Johnny niet; ik u gelukkig ook niet.
    6. Hij? Deze man? Wat een vooroordeel. Excuus, maar ik ben een zij. What's in a name? Was dat Shakespeare? Of zegt deze naam u niets? Google anders maar even (goede raad is niet duur).
    7. Glaasje jenever? Neen dank u, mijn voorkeur gaat uit naar een goed glas wijn of een goed glas whisky; malt wel te verstaan.
    8. Ik hoef er mijn medische boeken niet op na te slaan om te concluderen dat de ziekte die u noemt niet bestaat. Ik wens overigens verschoond te blijven van een dergelijk straattaalgebruik. Dit noodzaakt mij Co (in geschrift) te moeten loslaten.

Co, take care (goede raad is nog steeds niet duur!) and I see you later.

• 27 April 2008 - 10:15

Robin:

en Co, hoe is de reis.........

• 27 April 2008 - 11:19

Martin:

Hallo Co, zójuist uit mijn bedje gekropen en, bij gebrek aan verslaglegging van je laatste reisontwikkelingen, een paar reacties gelezen. De Romeinen zeiden het al: "geef het volk brood en spelen (want anders breekt blijkbaar de pestkankerpleuritis -citaat- uit). Kortom: net als Robin vraag ik me af hoe je reis verloopt. Wellicht zal dat voor enige rust/afleiding aan het thuisfront kunnen zorgen. Overigens staat die pittige dame wel haar mannetje zeg. Daarmee zou ik, desnoods op mijn kosten, wel eens een goed glas wijn of malt whisky willen drinken. Misschien een idee om na je thuiskomst een intiem feestje te geven en alle trouwe lezers uit te nodigen. Je kent het wel: onder het genot van een glaasje limonadegazeuse doen we ons te goed aan toastjes met voor ieder wat wils, stukjes augurk met prikkertjes (met vlaggetje!) en een paar bakjes met verschillende soorten salade. Ondertussen genieten van je dia's en foto's, en onderwijl hangen we aan je lippen om te luisteren naar stoere verhalen over wilde avonturen (misschien zelfs nog een heldendaad), maar bovenal geloven we je op je woord als je vertelt dat de eenzaamheid je niet in haar greep heeft gekregen. Ik vraag me dan wel af of Johnny gevolg aan je uitnodiging zal geven. Maar misschien wil je haar wel voor jezelf houden. Zou ik ook doen.

Houd je taai jongen.

• 27 April 2008 - 12:08

Stephanie:

Ha die Co,
    Geweldig om te lezen zeg. Vooral ook de reacties. Kan iemand mij eens uitleggen wat "loslaten" nu precies is? Lijkt nogal belangrijk.
    Ik ben blij dat het goed gaat met je. Hoewel idd het echte afzien nog moet komen. En hoezo zijn de amerikanen best aardig?
    Co nog heel veel plezier, ik ben best een beetje jaloers!
    Harte groetjes

oost west oost best...

09 September 2008

wereldwonder nummer acht

29 Augustus 2008

als ik niet beter zou weten...

27 Augustus 2008

medan is niet manado

11 Augustus 2008

terug naar indonesie

10 Augustus 2008

maleisie, same same but different

08 Augustus 2008

laos, zeker over de helft...

04 Augustus 2008

laos, in beweging blijven

02 Augustus 2008

siem reap, waar ik zou willen blijven

30 Juli 2008

cambodja, regen seizoen

25 Juli 2008

bangkok - soms moet je verder...

22 Juli 2008

advanced diving course

17 Juli 2008

menado of manado

15 Juli 2008

telefoonnummer indonesie

14 Juli 2008

je ziet meer als je langer kijkt

08 Juli 2008

aan de wandel

01 Juli 2008

insomnia in ubud

28 Juni 2008

na een slopende reis

25 Juni 2008

delta blues film bijna in de prijzen

23 Juni 2008

hong kong

21 Juni 2008

ultieme duikervaring ... eh...

17 Juni 2008

duiken ... hoe gaat dat eigenlijk

10 Juni 2008

tussenstop en slecht weer

14 Mei 2008

heel vroeg en heel warm

12 Mei 2008

california - palo alto: storm voor de stilte

09 Mei 2008

min en plus tot hier

07 Mei 2008

new york - back in the crowd

03 Mei 2008

california - san francisco: dress in layers

30 April 2008

illinois - chicago

22 April 2008

new york

18 April 2008

entering de vs - north carolina

18 April 2008

eindelijk op weg!
co

lieve vrienden en familie, ik ga op reis! medio april vertrek ik eindelijk voor langere tijd met mijn rugzak om de stilte van mijn eigen stem weer eens te horen. maar eerst ga ik naar de verenigde staten voor een paar weken - raleigh (NC), new york (NY), chicago (IL), saint louis (MO), memphis (TS), new orleans (LA) en san francisco (CA). pas daarna begint het grote avontuur: dan ga ik naar de filippijnen -het begin van mijn aziëreis. eerst een reis door de filippijnen en dan naar indonesië, vietnam, waarna vermoedelijk cambodja en laos volgen. wie leeft, wie dan zorgt. alleen het nu telt! ik ben vreselijk nieuwsgierig en heb er veel zin in, dat laat zich raden. ik houd jullie zo af en toe op de hoogte van mijn belevenissen. op jullie beurt kunnen jullie ook mij laten weten hoe het met jullie gaat! graag zelfs! en als je een tijdje mee wilt wandelen in azië kan dat uiteraard ook. je bent van harte welkom! stuur me een mailbericht op co@eccovoorburg.nl of - nog beter - laat hier een bericht achter. ik neem contact met je op zodra ik dat kan - niet in alle uithoeken van deze aardbol tref je wifi, dus het kan even duren ... harte groet, co van der hoek

Actief sinds 14 Maart 2008